Klantenservice
0
Sluiten
ArmbandjesDirect.nl - Vrijdag 12 Maart 2021

Sieraden kopen

Sinds de uitvinding van het internet zetten steeds meer mensen hun spullen online te koop. Sieraden kopen kan daardoor redelijk eenvoudig. Er schuilt echter wel een gevaar aan online sieraden kopen: het sieraad kan gestolen zijn, of simpelweg nep (en dus weinig waard). Toch kan het aanschaffen van sieraden erg leuk zijn.

Gouden sieraden

Gouden sieraden worden altijd gemerkt. Daar staat altijd bij wat het goudgehalte is. In Nederland zijn er drie verschillende soorten karaatgehaltes: 14, 18 of 22 karaatsgoud. Hoe hoger het goudgehalte, hoe kostbaarder de armband is. De laagst haalbare hoeveelheid karaatsgoud is in Nederland 14 karaats.

 

Het is wel toegestaan om gouden armbanden van onder de 14 karaats te kopen en verkopen. Tijdens de verkoop moet de verkoper er dan wel bijzeggen dat er minder goud in het armbandje zit. Sieraden kopen is verantwoord als de verkoper meer informatie geeft. Zo zijn er immers ook webwinkels die 9 karaats goud armbandjes verkopen.

Edelstenen

Tegenwoordig worden ook armbandjes en kettinkjes van edelstenen steeds populairder. Daarom is bij de online koop van deze sieraden voorzichtigheid geboden. Niet alle edelstenen ontstaan op een natuurlijke wijze. Zo zijn er sinds de 19e eeuw ook synthetische stenen, die speciaal gekweekt worden. Ze lijken sterk op echte edelstenen, maar hebben een lagere waarde. Echte edelstenen zijn vaak iets duurder. Maar de investering is het waard, van edelstenen gaan uiteraard veel langer mee.

 

In het buitenland wordt vaak gehandeld in edelstenen, maar dat kan een hachelijke onderneming zijn. Buitenlandse oplichters vervangen vaak de edelstenen zoals diamanten met zirkonia’s. Dit mag niet verward worden met de zirkoon, dat wel een echte edelsteen is.

 

De mooiste edelsteen is een steen met volle opaal. Er zijn ook doublets of triplets. Daarbij is een stukje natuurlijk opaal met een ander materiaal aangebracht. Kijk bij sieraden kopen dus altijd hoe de edelsteen is aangebracht. Diamanten, amethisten en opalen zijn de populairste edelstenen in Nederland. Koop sieraden online altijd van een gespecialiseerde webshop die is aangesloten bij het Thuiswinkelwaarborg, zeker bij het doen van grotere aankopen. Het is aangeraden om sieraden te kopen bij gespecialiseerde winkels en uit de buurt te blijven van tweedehands verkopers.

Vragen of suggesties? Neem dan contact met ons op.

Nieuws, trends, aanbiedingen en meer!

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »