Klantenservice
0
Sluiten
ArmbandjesDirect.nl - Maandag 20 September 2021

Onderhoud van je armbandjes

Jouw armband onderhouden om er lang van te genieten

Je hebt een mooie armband gekocht of gekregen, maar om hem mooi te houden zal je toch moeten weten hoe je hem het beste kan onderhouden. Wij geven je hierbij graag advies over het onderhoud van dit mooie sieraad.

In het algemeen

De manier waarop jij omgaat met jouw armband is zeer zeker van invloed op de levensduur van jouw aanwinst. De meeste sieraden blijven mooier als ze niet gedragen worden als je gaat zwemmen of douchen. Heb je een gecombineerde armband, dan kan het zomaar zijn dat er een reactie plaats vindt tussen de verschillende materialen als deze in contact komen met schoonmaakmiddelen. Verkleuring kan dan een gevolg zijn. Doe ook geen sieraden om direct na het gebruik van parfum of andere crèmes en make up. Wacht liever een half uurtje om zo te voorkomen dat de middelen jouw mooie armband laten verkleuren of uitdrogen. 
Het is ook niet echt handig om de sieraden te dragen als je zware arbeid gaat verrichten. Sporten, lichamelijk werk, schoonmaken: het neemt allemaal risico’s met zich mee. Kraaltjes of steentjes kunnen immers beschadigen, schoonmaakmiddelen kunnen er over heen gaan, en natuurlijk kunnen ook slotjes en schakeltjes onder spanning komen te staan. Dit kan trouwens ook in bed gebeuren, dus draag de sieraden bij voorkeur niet in bed.
Teveel zonlicht kan van invloed zijn op de kleur van bijvoorbeeld de kralen of edelstenen. Grappig weetje: waar de meeste producten slijten bij veel gebruik, is een parel er juist bij gebaat! Door het gebruik wordt namelijk de parel ingevet met jouw huidvet, waardoor hij nog mooier gaat glanzen!
 

Leren armbanden

Een leren armband is gemaakt van een mooi natuurproduct. Leer is gemakkelijk in gebruik. Het is voorzien van een finishlaag, wat je het beste kunt vergelijken met voedingsstoffen. Uiteraard blijft dit laagje niet voldoende in lengte van dagen. Om deze “voedingsstoffen” weer op peil te brengen, breng je zo af en toe olie of geëmulgeerde was aan. Daarmee voorkom je uitdroging en het afbrokkelen van het leer. Je zou hiervoor prima de producten kunnen gebruiken die bedoeld zijn voor het insmeren van leren schoenen. Met leren armbanden moet je opletten dat ze niet in contact komen met bijvoorbeeld chloor of andere bijtende stoffen, zoals zwavelhoudende producten en chemische stoffen. Vergeet hierbij ook de parfum niet. Ga je douchen of zwemmen, doe dan je de armband even af. Teveel vocht is niet aan te raden, namelijk.
 

Onderhoud metalen

Metaal verkleurt. Om dit te voorkomen en het weer mooi te laten glanzen, is een regelmatige poetsbeurt geen overbodige luxe. Draag je de sieraden voorlopig niet? Ze blijven mooier als je ze bewaart in bijvoorbeeld een doosje. Zo kan je aanslag eventueel voorkomen.
 

Kralen

Glaskralen zijn natuurlijk vrij eenvoudig in onderhoud. Maar let even extra op met houtkralen. Hout kan minder goed tegen vocht en dit zal je dan ook moeten proberen te voorkomen. Ook zeep, parfum en crèmes tasten hout aan. Heb je een combinatie van zilver en hout? Gebruik dan geen zilverpoets! Er zijn wel milde reinigers te koop die speciaal bedoeld zijn om houten kralen mee schoon te maken. Maar let wel even op: hier mogen geen chemicaliën in zitten.
 

Nieuws, trends, aanbiedingen en meer!

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »