Klantenservice
0
Sluiten
ArmbandjesDirect.nl - Vrijdag 25 Juni 2021

Bohemian armband, waar komt dit vandaan?

Bohemian Sieraden

Bohemian is een veel gebruikte term. Webshops en fysieke winkels staan vol met deze 'boho-style' sieraden. Maar wat is dat nu precies? ArmbandjesDirect maakt dit voor je duidelijk.

 

Bohemian of Boho wat is dit nou?

Bohemian is in het Nederlands een Bohemien. Dit woord is afgeleid van het Franse Bohemién. Dit is het Franse woord voor een inwoner van Bohemen, wat in het westelijke deel van Tjechië ligt. In Frankrijk waren er zigeuners die beweerden dat ze uit de Bohemen kwamen, zo werden roma's in Frankrijk bohemien genoemt.


Op de foto zie je een dorpje in Zuid-Bohemen

 

Bohemian leefstijl

Toen in de negentiende eeuw een leefstijl ontstond die niet-traditioneel was en gelijkwaardig was aan die van de bohemien (roma's) in Frankrijk, is dit de term geworden van een bepaalde lifestyle. De mensen die beweerde de bohemien leefstijl aan te houden, imiteerden daarmee het in hun ogen onbezorgde en vrije leven van de bohemen. De encyclopedie omschrijft een bohemien dan ook als een 'kunstenaar' of een 'zwervende kunstenaar'.  Ze hadden kleurrijke kleding en simplistische bohemian sieraden. Vaak kralenarmbanden met mooie stenen en veelal handgemaakt.


Het zijn in de natuur, letten op je eten (vaak ook vegetarisch) is iets wat echt samen gaat met bohemian. Immers gaat het om geluk en welzijn, dit betekent ook dat je goed en gezond voor je lichaam moet zijn.

Tegenwoordig worden er ook veel bohemian feestjes gegeven. Hierbij zie je veel kussens, lampjes mooie kleuren en vooral veel natuur!

Bohemian sieraden kledingstijl

Omdat natuur en vrolijk vaak gepaard gaat met vrijheid, is dit wat je terugziet in de bohemian stijl tegenwoordig. Veel bohemien waren kunstenaars, daarom is een artistieke aanleg iets wat veel terugkomt bij de bohemian stijl. Het gebruik van vrolijke kleren gecombineerd met de natuur. Wijk af van wat de 'burgelijke' groep doet. Dit betekent dus mooi gekleurde sieraden, of juist ecologisch. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een sieraad van hout of kurk, maar voornamelijk de kleur en het simplistische zie je terugkomen. Zorg dat je er vrolijk uitziet, bij een bohemian is geen ruimte voor pessimisme, alles is positief! 

Uiteraard heeft armbandjesdirect ook een aantal bohemian armbanden op de site staan. Zie bijvoorbeeld deze bohemian armband . Nu zie je niet alle typerende bohemian kenmerken terug in deze armbanden. Toch maken het kwastje, het soort roze kleur dit wel een echt bohemian armbandje

Nieuws, trends, aanbiedingen en meer!

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »